tisdag 6 augusti 2013

Grabbhelg i våras!!

Lite sent att uppdatera nu men i våras hade våran grabbhelg igen. Jag, Johannes och Peter tog
oss hela vägen till Kristinehamn för att fiska och ha lite skoj med Peter och Markus.
Allt var kanon och kanske lite för spännande. Ska försöka ta lördagen i lite snabba drag,
lättare sagt än gjort för vi hade inte en lugn stund!

Efter en skön sovmorgon i stugan så for vi ut i Markus nya båt på Vänern för att fiska gädda.
Allt var frid och fröjd och dom flesta fick fisk. Efter några timmar så var vi nöjda och bestämde oss för att åka in till bryggan för sill och snaps.








Maten smakade gott och Peter höll ett litet tal om hur lugnt och
skönt och trevligt vi har det, jag svarade: vänta bara till min femkamp går av stapeln, det här allt för bra, nåt kommer förmodligen hända.
Sekunden senare börjar det ryka kraftigt ett par hundra meter bort från oss, hmm nån som eldar vass
tänkte vi. Det vi inte riktigt förstod var att grannens granne hade startat en "liten brasa". Peter x2 och Markus smög bort och kollade läget och var borta en stund så Johannes ringde upp och frågade hur det låg till. OKONTROLLERBAR SKOGSBRAND blev svaret!!!
Efter en språngmarch rakt in i skogen med bara badbyxor och foppa tofflor kom vi fram till ett litet lätt kaos. Släck Jocke, släck! Fick en brandsläckare i handen och tömde den på en björk som stod i lågor, medans dom andra grabbarna hjälpte brandmännen som kom efter ett tag med att släpa slang genom skogen. Eftersläckningsarbetet stod Johannes för och vi andra tog ett snack med brandmännen som bjöd på Ramlösa och tackade för ett mycket bra jobb. Inget hus kom till skada men sisådär 2000m2
vass och lite skog brann upp!




Efter det lilla äventyret med branden så gick vi tillbaka till bryggan och fortsatte att äta och dricka för att en timma senare avbrytas av en man med kikare som kommer ut på bryggan och säger att det nog är en båt som är i sjönöd ca 500m ut i sjön. Det är klart vi hjälper till att hjälpa dom. När Markus och Johannes kommer ut så visar det sig att det är värre än ett befarat motorhaveri. Båten som är en Buster L med en 50hk yamaha har helt enkel vällt runt 180grader och på botten sitter två barn ca8-10år deras pappa och farmor. Alla hade som tur var flytväst och klarade sig bra förutom farmodern som blev så chockad att hon inte kom ihåg nåt om om händelsen och som senare fick åka in till akuten för tillsyn.
Vi hjälpte till att ta in båten lite senare till en strand där vi tillslut lyckades vända den.


Efter all den här actionen vågade vi knappt röra oss men efter ett skönt bad i viken så kände vi att det var dags för fem-kamp. Grabbarna från Stockholm vann över Karlstad den här gången och grenarna var: tugga kex och vissla, dricka öl ur nappflaska, hitta ett urtaget kort ur en kortlek, sprätta iväg en tvål med händerna och en slitsad bana med boll med en strut på huvudet!





Efter en mycket underhållande dag så åt vi en kanon middag och det som hände sen kommer jag nog aldrig uppleva igen. Helt plötsligt smäller det till under bordet när vi sitter och snackar, och efter ett tag ser vi vad det var. En tändare i min ficka har exploderat!! Helt sjukt!! Vet fan inte om man vågar ta sig tillbaka dit igen, hehe.



   Tack för en grymt trevlig och mycket underhållande helg grabbar!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar